Skip to content

Sinds november ben ik als consultant in dienst bij Embrace. Na 3,5 jaar bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gewerkt te hebben, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik kende Embrace al een tijd, omdat ik bij de gemeente de applicatiebeheerder was van het intranet. Ik kende het bedrijf en de sfeer die er heerste al redelijk en hoefde ook niet lang na te denken om hier te solliciteren toen ik zag dat er een baan als consultant vrij was. Toch vond ik het best spannend. Ik stap over naar een nieuwe sector, waar ik nog niet heel veel van wist en ging ineens de commerciële wereld in.

Eerste kennismaking

De kennismaking met het team was al best bijzonder te noemen. Ik mocht de vrijdag voor mijn eerste werkdag aansluiten bij het teamuitje van de consultants! Wel bijzonder om je nieuwe collega’s te leren kennen terwijl ze bijlen proberen in de roos te gooien, maar wel fijn om op een ontspannen manier de eerste kennismaking te hebben met je collega’s.

De eerste weken

Waar je normaal gesproken in het begin een beetje zoekende bent naar je plek en wat je moet gaan doen, was dat hier al zo goed als geregeld. Ik werd ontzettend leuk en warm ontvangen door iedereen. Ook de gesprekken met de verschillende teams waren alvast voor mij ingepland. Ik voelde mij vanaf minuut 1 op mijn plek. Je krijgt de tijd en ruimte om kennis te maken met het bedrijf en met je werkzaamheden. 

Mijn beeld van Embrace klopte helemaal

Ik kwam er vrij snel achter dat het beeld wat ik had bij het bedrijf precies klopte met hoe het in werkelijkheid is. Een hele leuke groep mensen, die goed weet waar ze mee bezig zijn. 

Al direct mee naar de klant

Vanaf de eerste week namen collega’s mij al gelijk mee naar klanten en mocht ik al delen van de sessies geven, als ik dat wilde (nou dat wilde ik wel!). Dat vertrouwen deed mij goed en zorgde ervoor dat ik snel doorkreeg wat het werk als consultant inhield en welke vragen er tijdens zo’n sessie op je afkomen.

Vertrouwen om zelf aan de slag te gaan

Al vrij snel ging ik projecten samen met een collega oppakken en kort daarna kreeg ik ook eigen klanten. Je krijgt dus snel het vertrouwen om zelf aan de gang te gaan, maar iedereen is altijd bereid om je te helpen als je vastloopt of vragen hebt. Ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat dit echt een baan en het juiste bedrijf voor mij is. Een baan met veel afwisseling en veel contact met anderen, zowel klanten als collega’s. 

En nu?

Inmiddels ben ik alweer 20 weken in dienst en die zijn er voorbij gevlogen. Voor mijn gevoel is er in die tijd echt ontzettend veel gebeurdZo heb ik geleerd hoe vet een Hackathon is, zijn 3 van mijn klanten live gegaan en heb ik behoorlijk veel mensen leren kennen. Ik heb het vanaf dag 1 echt enorm naar mijn zin en loop ik rond met een glimlach van oor tot oor. Kortom: superblij dat ik de keuze heb gemaakt om naar Embrace te gaan en met deze mooie groep mensen mag werken! Ik ben reuze benieuwd welke mooie uitdagingen er nog voor mij aan zitten te komen 😊.