Social intranet

Ons social intranet ligt aan de basis van de digitale werkplek van morgen. Met Embrace Social verzamel je ideeën en perspectieven van de experts en creëer een eigen kennisbank.

The Human Workspace

Met Embrace Social intranet delen we informatie en werken we samen aan projecten.

Kennisbank

In jouw organisatie gaat kennis niet verloren en is informatie makkelijk vindbaar.

Snelle onboarding

In Embrace Social vinden nieuwe werknemers snel hun weg en kunnen ze zich gemakkelijk voorstellen.

Start de dag op het intranet

Embrace Social is de plek waar je je dag begint. Met het sociaal intranet ben je direct op de hoogte van het laatste nieuws binnen de organisatie, kun je samenwerken in groepen en vragen stellen aan de experts: jouw collega’s.

Controle over je werk

Of je nou onderweg bent of op gewoon kantoor zit, je hebt altijd toegang tot je social intranet. Je kunt taken gestructureerd afstrepen, krijgt via de Microsoft 365-koppeling direct inzicht in afspraken en e-mails en kunt overleggen met collega’s.

Integraal samenwerken

Maak een groep aan in Embrace Social voor jouw multidisciplinaire team; met mensen van binnen of buiten de organisatie. Beheer alle informatie, communicatie en documentatie op één plek.

Hierom is Embrace Social met 450 actieve portalen het meest gebruikte Social Intranet van Nederland! Dagelijks maken meer dan 165 overheidsinstellingen, 100 zorgorganisaties, 65 woningbouwcorporaties en vele andere organisaties gebruik van Embrace Social.

Goede interne communicatie is essentieel voor nieuwe initiatieven, projecten en betere samenwerking

Interne communicatie bij woningcorporaties is cruciaal maar vaak onderbelicht. Adviseur Froukje Nigten en Medewerker Melissa Vroege van Vidomes delen hun inzichten over effectieve interne communicatie, de rol van een sociaal intranet en de voordelen van verbondenheid binnen de organisatie.

Hoe Stroomopwaarts slim een jubileum inzet voor meer inzicht in het gebruik van hun social intranet

Stroomopwaarts, met meerdere sociale werkplaatsen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, ondersteunt mensen met afstand tot arbeidsmarkt. Met 400 ambtenaren op 7 locaties is verbinding cruciaal. Cheri Kloeth en Semra Karaca delen hoe ze het social intranet verbeterden bij het eenjarig bestaan.

Zo zorgt de Liquit-integratie van Embrace voor meer werkgemak

Gemeente Montferland wil af van lange lijsten applicatie-icoontjes en het zoeken naar relevante apps. Oplossing: Liquit integreren met Embrace's social intranet. Hans Volbeda vertelt.

Zo maakte SaKS een laaiend succes van hun social intranet

SaKS scoort goed in Evolve's onderzoek naar intern gebruik van social media. Ze staan vijfde overall en derde in het vergroten van bekendheid met de bedrijfsstrategie. Dit beloont zes jaar inspanning van Rodney Bieman, Rob Boekelaar en Elly Spanjaard, die trots zijn op het succes van hun social intranet Sam.

Dit is hoe de DUO-organisaties hun social intranet tot het centrale punt van samenwerking maakten

De uitvoeringsorganisatie Duo+ bedient de gemeentes Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn, waarvoor 1.000 medewerkers werkzaam zijn. Voor effectieve samenwerking na de oprichting moesten lokale intranetten worden samengebracht tot één centraal systeem.

Zorgorganisatie Thebe bespaart tijd en irritatie door documenten makkelijk doorzoekbaar te maken

Het niet of lastig kunnen vinden van de juiste informatie en documenten stond hoog op het lijstje van ergernissen bij de medewerkers van Thebe. Collega's werken op veel verschillende locaties en willen snel beschikking hebben over essentiële informatie. Nu werkt Thebe met de Kennisbank van Embrace. Een hele verbetering!

Hoe een intranet in crisistijd zorgorganisatie Waardeburgh verbindt

Waardeburgh (voorheen Present) heeft op vijf locaties woonzorgcentra, levert thuiszorg en verhuurt appartementen. Van de circa 600 medewerkers is ongeveer 90 procent zorgverlener. De rest zit op kantoor, staat in de keuken of maakt schoon. Het doel van het nieuwe sociale intranet: Verbinding. Kwam die er? En wat leverde het intranet verder op?

Social intranet voor meer werkplezier én betere zorg; HVO-Querido maakt het waar

Iedereen beschikt over relevante input op het gebied van kennis, ideeën en ervaring. Input waarmee je, als je die met elkaar deelt, slimmer kunt worden. Als persoon én als organisatie. Precies de reden dat de Amsterdamse zorgorganisatie HVO-Querido koos voor een social intranet van Embrace.

Een digitale werkplek mét SSO en ontsluiting van externe applicaties: ZuidOostZorg loopt voorop​

Donec sed odio dui. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Praesent commodo cursus magna.

Gratis demo aanvragen

Vraag nu een demo aan en ontdek waarom al meer dan 400+ organisaties voor Embrace hebben gekozen.

Rondleiding op maat
60 minuten
Online of fysiek

Direct contact

Liever iemand in het echt spreken? Neem dan gerust contact op met onze specialisten!

Vaak aan ons

gevraagd

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is een social intranet?

Een social intranet is een digitale verzamel- en/of ontmoetingsplek voor jouw organisatie. Wat het sociaal maakt, is de interactie: in plaats van dat er alleen top-down gecommuniceerd wordt, kunnen hier alle collega's berichten plaatsen en actief deelnemen aan het intranet.

Waarom heb ik een social intranet nodig?

Met een social intranet creëer je een plek waar je de betrokkenheid van medewerkers met je organisatie kunt stimuleren, bekendheid met de bedrijfsstrategie kunt vergroten, kennisdeling en samenwerking kunt bevorderen en werkinstructies kunt verspreiden. Zo vergroot een social intranet de verbondenheid van je collega's met elkaar én de organisatie en draagt het bij aan transparante(re) interne communicatie.

Hoe werkt een social intranet?

Een social intranet werkt als een centraal platform waar vooral veel verschillende soorten content worden gedeeld en beheerd. Zo is er geautomatiseerde content, dit is content dat automatisch wordt gegenereerd door het systeem of wordt opgehaald uit andere softwareapplicaties of koppelingen. Denk aan roosters, automatisch gegenereerde to-do-lijsten en andere geautomatiseerde informatie die jouw medewerkers helpt bij hun dagelijkse taken.

Daarnaast is er beheerde content. Deze content wordt doorgaans geplaatst door de organisatie, bijvoorbeeld door de communicatieafdeling of HR vanuit het Content Management Systeem. Dit kan bedrijfsnieuws, aankondigingen of nieuwe medewerkers voorstellen omvatten. Hoewel iedereen binnen de organisatie kan reageren, kunnen alleen geselecteerde medewerkers content plaatsen, bewerken of verwijderen.

Tot slot is er gebruiker gegenereerde content. Dit is alles wat wordt gecreëerd en gedeeld tussen medewerkers onderling. Denk aan afbeeldingen, berichten, reacties op elkaars documenten en discussies. Deze content draagt bij aan een interactieve werkomgeving waar medewerkers ideeën kunnen uitwisselen en samenwerken.

Wat is een goed social intranet?

Een goed social intranet vervult de wensen en behoeften van je organisatie en je collega's. Daarom is het belangrijk om deze goed in kaart te brengen en daar het doel van je social intranet op af te stemmen. Aan dit doel koppel je KPI's (kritieke prestatie indicatoren), zodat je kunt meten en daarmee inzichtelijk kunt maken in hoeverre je intranet dit doel bereikt. Daarnaast is het zinvol om feedback op te halen bij je collega's, zodat je ook weet hoe het intranet ervaren wordt. Dankzij deze resultaten weet je dan of het sociaal intranet ook doet wat het moet doen en dus een goed intranet is.

Wat is het verschil tussen een traditioneel en een social intranet?

Een traditioneel intranet en een social intranet verschillen in hun benadering en functionaliteiten binnen een organisatie. Een traditioneel intranet richt zich voornamelijk op het verstrekken van informatie en tools die medewerkers nodig hebben om hun werk te doen, zoals bedrijfsnieuws, beleidsdocumenten en formulieren. Gebruikersinteractie op een traditioneel intranet is meestal beperkt tot het lezen van informatie, met weinig ruimte voor actieve betrokkenheid of samenwerking tussen medewerkers.

Aan de andere kant biedt een social intranet juist veel meer dan alleen informatieverstrekking. Het moedigt actieve betrokkenheid aan door functies als sociale profielen, nieuwsfeeds, groepsdiscussies, reactiemogelijkheden en likes. Gebruikers kunnen eenvoudig ideeën uitwisselen, vragen stellen aan collega's en samenwerken aan projecten. Een social intranet verbetert daarmee tweerichtingscommunicatie en horizontale samenwerking, met als resultaat een meer interactieve en betrokken werkomgeving binnen jouw organisatie. Hierdoor voelen medewerkers zich meer verbonden en kunnen ze efficiënter samenwerken aan gemeenschappelijke doelen. Én nog een voordeel, wij kunnen jouw social intranet helemaal aanpassen aan jouw wensen.

Wat zijn de voordelen van een social intranet?

- Betere Samenwerking: Het social intranet helt bij een betere samenwerking tussen medewerkers door hen in staat te stellen eenvoudig informatie te delen, vragen te stellen, ideeën uit te wisselen en samen te werken aan projecten. Dit verhoogt de productiviteit, efficiëntie én stimuleert innovatie.

- Uitstekende communicatie: Het maakt tweerichtingscommunicatie binnen de organisatie eenvoudiger. Medewerkers kunnen snel updates delen, feedback geven en direct reageren op belangrijke aankondigingen of gebeurtenissen.

- Toegankelijkheid: Het biedt een centrale locatie voor alle bedrijfsinformatie, documenten en middelen. Medewerkers kunnen eenvoudig informatie vinden en delen, waardoor de algehele efficiëntie van kennisdeling wordt verbeterd. Zo kunnen je medewerkers makkelijk antwoord krijgen op hun vragen, zonder dat ze hier lange tijd naar hoeven te zoeken.

- Betrokkenheid: Een sociaal intranet vergroot de betrokkenheid van medewerkers doordat je een platform biedt waarop zij zich écht gehoord en gezien voelen bij bedrijfsactiviteiten. Dit verhoogt de tevredenheid en loyaliteit van jouw medewerkers.

- Snellere besluitvorming: Door de real-time communicatie en samenwerking van het social intranet kunnen beslissingen sneller worden genomen. Teams kunnen problemen identificeren, discussiëren en oplossen zonder vertragingen. Vertragingen die juist wel vaak plaatsvinden bij traditionele communicatiemethoden.

- Open bedrijfscultuur: Een sociaal intranet helpt jouw organisatie om opener en transparanter te zijn. Het delen van prestaties, successen en belangrijke updates versterkt jouw bedrijfscultuur en het gevoel van verbondenheid onder medewerkers.

- Flexibel: Een sociale intranet biedt een scala aan functies en tools die kunnen worden aangepast aan de behoeften van een organisatie. Ze kunnen worden geïntegreerd met andere systemen en technologieën om een naadloze werkomgeving te creëren.

Waarom kiezen voor een social intranet?

Als je voor een social intranet kiest, zijn er vele voordelen. Zo verbetert het de samenwerking, doordat medewerkers gemakkelijk ideeën kunnen uitwisselen en kunnen samenwerken aan projecten. Ook stimuleert het kennisdeling en toegang tot belangrijke informatie, wat de algehele kennisbasis versterkt. Daarnaast verhoogt het de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers door een stem te geven en snelle besluitvorming te ondersteunen. Een social intranet draagt bij aan een cultuur van transparantie en biedt flexibiliteit om aan de specifieke behoeften van een organisatie te voldoen. Kortom, het bevordert efficiëntie, innovatie en een positieve bedrijfscultuur. Bekijk ook de veelgestelde vraag ‘wat zijn de voordelen van een social intranet’ om erachter te komen wat een social intranet jouw organisatie nog meer kan brengen.

Hoe ga je aan de slag met een social intranet?

Om een effectief social intranet op te zetten en een moderne digitale werkplek te creëren, is het belangrijk om input te verzamelen van experts en teamleden voor een solide basis. Richt een kennisbank in om informatie gestructureerd te delen. Zorg voor een snelle onboarding van nieuwe medewerkers en maak het intranet de centrale plek voor nieuws, samenwerking en vragen binnen de organisatie. Bied medewerkers een digitale werkplek met controle over hun taken, agenda en communicatie, waar ze ook zijn. Zo bevorder je samenwerking, kennisdeling en een productieve werkomgeving. Maar geen zorgen, uiteraard staan onze experts van Embrace voor jou klaar om je te helpen bij elke stap in het proces.