Altijd alles bij de hand dankzij de app

Altijd en overal kunnen communiceren met je huurders en toegang hebben tot relevante informatie? Het kan nu met de gebruiksvriendelijke Embrace app!

Eenvoudige toegang

Met de app hebben huurders toegang tot de functionaliteiten van het klantportaal op hun mobiel.

Notificaties

De app kan pushmeldingen sturen om huurders op de hoogte te stellen van belangrijke informatie.

Flexibiliteit

Met de app kunnen huurders snel en efficiënt hun huurzaken afhandelen, overal en altijd.

Het klantportaal voor huurders in de app

De app verhoogt het gebruikersgemak. Je huurder heeft namelijk snellere toegang tot functionaliteiten en een vloeiendere gebruikerservaring. Ook als ze onderweg zijn. Daarnaast zorgen pushmeldingen voor een proactieve communicatie.

Regel alles zelf in de app

Laat je huurders zelf zaken regelen, waar en wanneer ze dat maar willen. Met de app kunnen gebruikers profiteren van de native functionaliteit van mobiele apparaten. Neem nou bijvoorbeeld de camera, hiermee zijn huurders in staat om foto's toe te voegen aan reparatieverzoeken voor een betere dienstverlening. Fijn voor de huurder, maar ook voor jou!

Check-up geeft Woningstichting Nijkerk nieuwe impuls in gebruik en beheer van hun software

WSN implementeerde in 2018 Embrace Customers, met nieuwe website en klantportaal. Na basisopzet nam doorontwikkeling af. In 2021 evalueren ze en plannen ze verdere verbeteringen, met hulp van consultants voor een check-up van Embrace.

De beste dienstverlening bereik je met een combinatie van digitale dienstverlening en persoonlijk contact

Digitalisering biedt kansen voor efficiëntere dienstverlening, terwijl aandacht voor huurders behouden blijft. Adviseur Anja van Burgsteden en Kennisredacteur Inge Jongkind delen in een gesprek hun inzichten hierover.

Tachtig procent toekomstige huurders tekent nu het contract digitaal

Woningcorporatie Lefier uit Groningen en Drenthe pakt het onboardingsproces van huurders aan in het project Digitaal Verwelkomen. Wat was de aanleiding en wat levert het op? CorporatieGids Magazine sprak erover met Annette Mulder!

NMG Vastgoed omarmt Embrace

Op de eerste plaats koos NMG voor de digitale dienstverlening van Embrace om interne processen te optimaliseren. Later bleek dat ook opdrachtgevers er optimaal van profiteren.

Gratis demo aanvragen

Vraag nu een demo aan en ontdek waarom al meer dan 400+ organisaties voor Embrace hebben gekozen.

Rondleiding op maat
60 minuten
Online of fysiek

Direct contact

Liever iemand in het echt spreken? Neem dan gerust contact op met onze specialisten!

Vaak aan ons

gevraagd

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe zorgt de Embrace app voor een betere gebruikerservaring?

De Embrace app is ontworpen om het gebruikersgemak te verhogen. Huurders hebben overal en altijd toegang tot hun huurzaken via hun mobiele apparaat. De app maakt gebruik van native mobiele functionaliteiten, zoals de camera voor het toevoegen van foto's aan reparatieverzoeken, waardoor de dienstverlening verbetert en huurders zelf zaken kunnen regelen op een eenvoudige manier.

Welke functionaliteiten biedt de Embrace app voor huurders?

De Embrace app biedt huurders een scala aan handige functies. Zo kunnen huurders via de app communiceren met hun verhuurder, reparatieverzoeken indienen en de status daarvan volgen, huurdocumenten inzien, en notificaties ontvangen over belangrijke informatie en updates.

Hoe kunnen mijn huurders gebruikmaken van de Embrace app?

Jouw huurders kunnen de Embrace app downloaden vanuit de App Store (voor iOS) of Google Play Store (voor Android). Nadat de app is geïnstalleerd, kunnen de huurders inloggen met de persoonlijke inloggegevens die zijn verstrekt door de corporatie.