Het geheim van het succesvolle partnermanagement van Embrace

Hoe een social intranet het gezicht is geworden van de digitale transformatie.

Als softwarebedrijf is Embrace altijd op zoek naar de ‘perfecte oplossing’ voor de eindgebruiker. En hoewel wij zelf al veel mooie dingen realiseren, hebben wij hier de samenwerking met onze partners voor nodig. Samen met onze werkplek-, integratie- en kennispartners proberen we de eindgebruiker zo veel mogelijk te ontzorgen. In dit interview deelt partnermanager John Siefkes de visie van Embrace op partners.

“Wij doen waar we goed in zijn en onze partners vullen ons aan op plekken waar onze expertise ophoudt. Je zet een stukje synergie neer: één plus één is drie.”

Wat is de visie van Embrace op samenwerken met andere partijen?

Als softwareleverancier in een steeds complexer wordend landschap is samenwerken een must. Bij Embrace zoeken we de samenwerking op met andere partijen om IT te vereenvoudigen voor onze klanten en de gezamenlijke eindgebruiker. Samenwerking is echt de sleutel, of dit nu met een klant is of met een partner. Een technische oplossing moet tegenwoordig zoveel (mogelijk) tegelijk doen en kunnen dat het bijna onmogelijk is om daar in je eentje aan te voldoen. Door samenwerkingen aan te gaan met partijen met andere expertises of oplossingen, kunnen alle diensten naar een hoger niveau getild worden. Je komt samen tot een integrale oplossing die uiteindelijk voor de eindgebruiker van meerwaarde is. Wij doen waar we goed in zijn en onze partners vullen onze Suite aan waar onze functionaliteit of expertise ophoudt. Je zet een stukje synergie neer: één plus één is drie. Benieuwd naar onze partners? Je kunt onze partnerpagina hier bekijken.

Wat maakt het dat deze strategie zo succesvol is?

Het belangrijkste van goed partnership is echt de meerwaarde voor de eindgebruiker van het product. Als wij een product leveren voor bijvoorbeeld een zorgverlener, ontzorgen wij de medewerker daar. Deze hoeft zich niet druk te maken om allerlei systemen, maar kan zich focussen op wat echt belangrijk voor hem of haar is: zorg verlenen. Er is echt toegevoegde waarde voor alle betrokkenen. Samen zetten we krachtige oplossingen neer. Gedreven door expertise en kennis bouw je samen aan een sterke werkplek waarbij  Embrace het gezicht vormt.

“Het DNA van een bedrijf is voor een goede samenwerking minstens zo belangrijk als de oplossingen die ze maken.”

Waar let je op bij het zoeken naar de juiste partners?

Er moet sprake zijn van een goede match met een duidelijke meerwaarde. Wij zoeken graag naar overeenkomsten; de juiste match. Dat ligt deels bij de oplossing zelf. Als IT-bedrijf zoeken wij natuurlijk naar oplossingen die ons aanvullen. Maar minstens net zo belangrijk is het DNA van een bedrijf. Wij willen graag dat een partner intrinsiek gemotiveerd is om samen iets moois neer te zetten. Heb je bijvoorbeeld dezelfde kijk op automatisering als wij? Dan zien we kansen! Om terug te vallen op het voorbeeld in de zorg: naast Embrace als startpunt van de werkdag, gebruiken medewerkers ook andere software. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van Zenya en Vilans voor hun zorgprotocollen. Door samen te werken met deze integratiepartners koppelen we de software aan elkaar en is alles op één plek toegankelijk: Embrace. Daarbij zoeken we ook met alle partijen continu naar nieuwe manier om het de eindgebruiker nog makkelijker te maken. Hiermee creëren we een ecosysteem dat toekomstbestendig is en verder uitgebouwd kan worden.

En wat maakt een partij dan tot een goede partner?

Dat zit voor een heel groot deel in het karakter van een bedrijf. Een goede partner zou altijd transparant moeten zijn en een open karakter moeten kennen. Alleen dan kan je volledig op elkaar bouwen en het onderste uit de kan halen om de meeste waarde te creëren voor de eindgebruiker. De kernwaardes en werkwijzen moeten ook goed op elkaar aansluiten. Zolang je denkt vanuit haalbaarheid en mogelijkheden en een open blik hebt, zouden we het denk ik prima met elkaar kunnen vinden. Een goed voorbeeld is onze samenwerking met Pink Elephant. Deze samenwerking is projectmatig ontstaan en heeft al geleid tot een hoop mooie en succesvolle projecten. Alleen door samenwerking leer je elkaar echt kennen en merk je goed waar de aansluiting is.

“De toekomst ligt bij toegankelijkheid en gebruiksgemak.”

De wereld verandert momenteel ontzettend snel. Waar staan we qua digitalisering over 5 jaar?

We zien dat technologische innovaties elkaar steeds sneller opvolgen, nog voordat andere technieken eigenlijk goed geadopteerd zijn. Met de snelheid die we nu hebben ingezet verwacht ik dat er nog een verdere aansluiting moet plaats vinden bij het menselijk aspect. Uiteindelijk staat nog steeds de eindgebruiker centraal en de werkzaamheden die hij of zij doet, vaak voor een klant die hulp nodig heeft. De adoptie en toepassing van IT gecombineerd met thema’s als kennis management en blended learning zorgen ervoor dat we meer kunnen focussen op kwaliteit en output van medewerkers. Hiermee willen wij een leer en werkklimaat creëren. Processen die generiek en schaalbaar zijn worden in de toekomst ondervangen door nieuwe technologieën die ondersteunend zijn aan het menselijk aspect. Men wil een centrale plek om online goed te kunnen werken en zelfs leren, niet een handvol verschillende systemen die niet met elkaar kunnen praten. De toekomst ligt bij toegankelijkheid en gebruiksgemak. Samen met integratiepartner Liquit denken wij hier een hele goede oplossing voor gevonden te hebben. Embrace als digitaal werkplekportaal, waarbij het niet uitmaakt waar je bent: op je laptop of mobiel, thuis of op kantoor, applicaties in de cloud, legacy of on-premise: Embrace werkt altijd.

En hoe speelt Embrace dan in op dit toekomstbeeld?

We maken de wereld groter voor onze eindgebruikers door benodigdheden te beperken. We willen de plek zijn waar alles bij elkaar komt, je startpunt en je finish. Een portaal dat de ingang vormt en een overzichtelijk geheel biedt waarbij kennis, collega’s en applicaties in één omgeving tot een geheel worden gesmeed. Hierbij is het vinden van sterke partners natuurlijk van vitaal belang. We hebben partijen nodig die ons aanvullen; die via ons portaal nieuwe oplossingen bieden voor uitdagingen van de gebruiker. We werken dan ook graag aan een naadloze aansluiting, zodat een eindgebruiker altijd het gevoel van controle houdt. Wij spelen dus in op de toekomst door te blijven werken aan onze eigen producten, te zorgen voor een naadloze aansluiting met systemen van onze partners en het vinden van de beste partijen om mee samen te werken. Nieuwsgierig naar hoe dit in de praktijk uitpakt?

Neem voor meer informatie ook een kijkje op onze partnerpagina of neem contact op met Rutger de Vries.

Wil je Embrace liever van binnen bekijken? 

Meer weten over dit onderwerp?

Vraag het onze specialisten!
Rutger de Vries
Commercieel medewerker