Widgets: handig valsspelen met ons social intranet

Ik ben een valsspeler. Althans, zo voelt het regelmatig als ik aan het werk ben. Ik ben bij Embrace namelijk plotseling de gestructureerde professional die ik altijd al wilde zijn. En dat allemaal dankzij een handige toepassing van ons eigen intranet! Laat me het even uitleggen.

Je moet een beetje gevoel hebben bij het bedrijf waarvoor je werkt. In de IT-wereld is ‘eat your own dog food’ natuurlijk niet voor niets een bekende term; je moet je kunnen vinden in de producten van je bedrijf. Hoe kun je anders vol overtuiging achter je werk staan? 

Van simpele startpagina naar een wereld vol widgets

Voor mij kwam dit bij Embrace al vroeg om de hoek kijken, en wel in de vorm van ons social intranet. Het bouwen van sterke digitale werkomgevingen is (onder andere) wat we doen, waar we goed in zijn. Dan moet je eigen intranet natuurlijk op en top in orde zijn. We hebben bij Embrace dus alle mogelijkheden én de motivatie om voor onszelf een fijne omgeving te creëren. Toen ik hier aan de slag ging, stortte ik me dus ook meteen op ons intranet, dat voor het gemak ook gewoon ‘Embrace’ heet. Samenwerken, bestanden delen, groepen aanmaken: allemaal leuk en allemaal super handig. Ik was prima tevreden, maar toen ontdekte ik de widgets. 

Want wat een plezier kun je halen uit een bescheiden functie als een startpagina! De mogelijkheid om je startpagina naar eigen inzicht te vullen met zoveel zin of onzin als je zelf maar wilt. Er zijn talloze applicaties om uit te kiezen en je kunt ermee schuiven en puzzelen tot je jouw ideale overzicht gemaakt hebt.

Alle belangrijke informatie binnen handbereik

Ik geef je een kleine rondleiding door de mogelijkheden. Wanneer ik Embrace (het intranet) open, zie ik mijn eigen agenda voor vandaag, direct gekoppeld aan mijn agenda in Outlook. Ik weet dus altijd meteen wat me die dag te wachten staat. Op de tijdlijn zie ik recente berichten en vragen van collega’s zodat ik snel weer op de hoogte ben. Een blik op de algemene kalender-widget vertelt me wat voor evenementen of belangrijke gebeurtenissen eraan zitten te komen. Verjaardagen? Ik mis er niet één, want ook daarvoor prijkt een handig overzicht op mijn startpagina. Veelgebruikte applicaties heb ik binnen handbereik net als een directe link naar mijn meest gebruikte groepen. Even wandelen in de pauze? Ik weet van tevoren of dat een goed idee is, want ik heb de Buienradar-widget! KPI’s, collega’s, veelgestelde vragen: ik zie alles! 

Snap je nu waarom het voelt als valsspelen? Ik ben van nature niet de meest gestructureerde persoon. Meer ‘geel’ dan ‘blauw’ in kantoortermen. Maar dankzij al die widgets waarmee ik mijn startpagina strategisch volprop heb ik ineens zoveel overzicht! Ik ben de strakblauwe spin in het web die ik altijd heb willen zijn.

Met slimme techniek maak je het jezelf makkelijker

Dat is dus precies wat in mijn ogen de meerwaarde is van een slimme oplossing of een goede applicatie. Slimme technologie kan je daadwerkelijk een mooie voorsprong geven, een voordeel dat wacht om benut te worden. Je eigen technische geheimpje laat jou namelijk nog meer uit jezelf halen. Het geeft je de ruimte om je energie te steken in de zaken die echt het verschil maken. Toen dit voor mij klikte, snapte ik voor het eerst écht de missie en visie van Embrace: door slimme techniek ruimte creëren voor mensenwerk. 

Ondertussen voel ik me dus een stuk minder schuldig. Ik ga lekker door met mijn widgetverzameling en blijf zoeken naar nieuwe manieren om het mezelf makkelijker te maken. Ik ben een valsspeler, en dat is blijkbaar precies de bedoeling. 


Wil je Embrace liever van binnen bekijken? 

Meer weten over dit onderwerp?

Vraag het onze specialisten!
Jurjan Scheper
Sales Manager
Jelte Korf
Business Development Manager