Waardevol partnerschap: Pink Elephant & Embrace

Het wordt zo vaak gezegd maar is daardoor niet minder waar: samen bereik je meer. Dit geldt al helemaal in de IT-sector, waar je het als bedrijf toch moet hebben van specialisatie en je nooit in je eentje alle oplossingen kunt bieden. Daarom is het belangrijk om aansluiting te vinden met partijen die complementair zijn aan je eigen dienstverlening. Laat ons je vertellen over de samenwerking tussen Embrace en Pink Elephant.

Pink Elephant is een IT-organisatie die zich bezighoudt met vier verschillende disciplines. Dat zijn Outsourcing, Professional Services, Consulting en Hardware. In Nederland heeft Pink Elephant zo’n 250 enthousiaste medewerkers in dienst, die werken vanuit de vestigingen in Naarden, ’s-Hertogenbosch en Maastricht.

Van bovenstaande disciplines is ‘outsourcing’ nog altijd de core-business van Pink Elephant. Hierin fungeert Pink Elephant als een ‘cloud services integrator’. Dit houdt in dat ze klanten ondersteunen bij het dagelijks gebruik van IT en tegelijkertijd de transformatie naar de ‘cloud’ faciliteren.

Pink Elephant helpt klanten met verschillende oplossingen. Een van snelst groeiende oplossingen is de Pink365-werkplek.

Pink365

De afgelopen decennia hebben diverse technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opgevolgd. Daarbij is er steeds meer informatie beschikbaar gekomen. Dit biedt enerzijds kansen, zoals werken in de cloud, maar tegelijkertijd liggen er een aantal uitdagingen op de loer.

Veel bedrijven hebben een IT-landschap dat te complex is geworden voor de eindgebruiker. Medewerkers weten op een gegeven moment niet meer waar ze bepaalde informatie kunnen vinden. Dit resulteert in veel zoekwerk en zorgt voor fouten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand in verouderde documenten aan het werk gaat of niet de juiste protocollen of rechten heeft.

Daarnaast maken de meeste mensen gebruik van tientallen verschillende programma’s, waar ze alle wachtwoorden voor moeten onthouden. Niet alleen onhandig, maar ook nog eens een potentieel veiligheidsrisico. Organisaties zijn dan ook op zoek naar een manier waarop informatie en technologie zo georganiseerd kan worden dat het medewerkers écht helpt.

Pink365 biedt een oplossing voor deze problemen. Binnen deze schaalbare en persoonlijke digitale werkplek wordt alle informatie op één plek aangeboden. Microsoft 365 en Azure gecombineerd met het social intranet van Embrace, Liquit-applicatieontsluiting en datacenter- en netwerkhub Equinix maken van Pink365 een praktische en efficiënte werkplek-oplossing die op elk device te gebruiken is.

Embrace en Pink

Pink365 bestaat uit verschillende componenten, zoals Microsoft 365, Azure, Liquit-applicatieontsluiting en de datacenter-services van Equinix. Al deze componenten zijn zeer belangrijk voor Pink365, maar geen enkel component is zo zichtbaar als het social intranet van Embrace. Embrace verzorgt daarmee de gehele gebruiksvriendelijke voorkant, het zichtbare gedeelte, van de digitale werkplek.

“Eén van de redenen dat Pink365 zo succesvol is in de zorgmarkt, en met name in het care-segment, is dat de digitale werkplek makkelijk te gebruiken is. Niet iedere zorgmedewerker, die werkzaam is bij onze klanten, is even digitaal vaardig. Dit is ook niet erg. Hun werk is zorgen voor cliënten. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat de IT-werkplek makkelijk te gebruiken is”, aldus Rob van Rinsum, directeur Nederland van Pink Elephant. Embrace Workspace is zeer intuïtief, heeft een mooie ‘look and feel’ en is super makkelijk te gebruiken. Zelfs zij die normaal grote moeite hebben met technologie, kunnen met Pink365 gemakkelijk uit de voeten. Dit draagt bij aan een snelle adoptie van nieuwe technologie.

Ook het social intranet-aspect van Pink365 is een ‘unique selling point’ volgens Van Rinsum. “Communicatie met medewerkers is erg belangrijk binnen een organisatie. We zien dat intranetfunctionaliteiten vaak een beetje verstopt zitten bij bedrijven. Medewerkers moeten hier echt naar op zoek en daardoor wordt het niet veel gebruikt. Bij Pink365 is dat anders. Je kunt niet om het Embrace-social intranet heen. Het is echt de startplek van het werk. Door Embrace is het verbinden van mensen en het delen van informatie écht de kern van ons product.”

"De samenwerking tussen Embrace en Pink Elephant is erg prettig. Er zijn korte lijntjes en Embrace is als organisatie net zo klantgericht als wij dat zijn."

Zorgsector

Pink Elephant is de afgelopen periode sterk gegroeid in de zorgmarkt. Dit mede dankzij klanten zoals Cordaan, Zorggroep Sint Maarten, Zorggroep Noorderboog, De Twentse Zorgcentra en Carintreggeland. De voordelen van Pink365 zijn voor zorgmedewerkers dan ook groot. Pink365 zorgt in een aantal gevallen voor een vermindering van administratieve lasten van ruim 50%.

Zo kunnen zorgmedewerkers onderweg naar de volgende client bijvoorbeeld checken of er nog iets aan de planning van die dag gewijzigd is. Ze kunnen het actuele organisatienieuws bekijken. Snel contact opnemen met een collega. Met de tablet bij een cliënt thuis direct aantekeningen maken en opslaan in het cliëntendossier. En wanneer nodig op de laptop nog een aantal e-mails beantwoorden. En dit allemaal zeer overzichtelijk via hetzelfde portaal. Met Pink365 kan dit allemaal.

Joost Heres, projectmanager Portaal bij Carintreggeland, geeft aan: “Met het portaal van Pink365 is de administratieve belasting van onze medewerkers stevig gedaald. Dat betekent dat we meer tijd hebben om zorg te verlenen; en daar gaat het uiteindelijk om.”

Samenwerking

“De samenwerking tussen Embrace en Pink Elephant is erg prettig. Er zijn korte lijntjes en Embrace is als organisatie net zo klantgericht als wij dat zijn”, geeft Rob van Rinsum aan.

“Daarnaast is de techniek erg passend”, volgens Van Rinsum. “De achterkant van Embrace is makkelijk om mee te werken en biedt veel widgets en aanvullende mogelijkheden. We zijn zó tevreden dat we besloten hebben om zelf ook helemaal over te gaan op Embrace-social intranet. Het is gaaf om te zien hoe we elkaar aanvullen als bedrijf.”

Dit wordt onderschreven door Embrace: “Pink Elephant en Embrace helpen organisaties samen bij de digitale transformatie. Hierbij vormt Embrace de voorkant, het portaal, waar alles samenkomt en waar gebruikers altijd en overal toegang tot hebben.” Uiteraard willen we deze partnership verder uitbouwen door ook invulling te gaan geven aan andere thema’s zoals onboarding en kennismanagement. Niet alleen, maar samen!

Benieuwd naar de mogelijkheden van een partnerschap? Bekijk dan onze partnerpagina!

Wil je Embrace liever van binnen bekijken? 

Meer weten over dit onderwerp?

Vraag het onze specialisten!
No items found.