Update huurdersportaal 2.0: sprint 6 alweer

Sprint 6 alweer, time flies… In deze blog geef ik je een update van de laatste ontwikkelingen, ons team is druk bezig met de verschillende koppelingen en functionaliteiten.

Reparatieverzoeken- en planningmodule

We hadden binnen Umbrella al een reparatieverzoekenmodule die voor verschillende klanten werd ingezet, deze zijn we verder aan het verfijnen tot een generiek systeem. Op een Outlook-achtige manier kunnen huurders (of corporatiemedewerkers) hun reparatieverzoek(en) zelf online doorgeven aan de corporatie en meteen inplannen in de agenda van de monteur of externe aannemer. Hierdoor koppelen we onder andere met diverse (primaire) systemen. We hebben nu binnen dit project koppelingen gerealiseerd met ViewPoint (ITRIS), Wocas (Centric) en BIS-NOA (NCCW).

Externe leveranciers

Ook kunnen we werk inplannen voor externe leveranciers. Dit kan weer worden gekoppeld aan de leveranciersportal van Umbrella. Met behulp van de leveranciersportal hebben woningcorporaties actueel inzage in de kosten en doorlooptijden van het werk wat aan derden wordt uitbesteed.

Annuleren en verplaatsen van reparaties

Nu reparaties eenmaal kunnen worden aangemaakt en ingepland, zorgen we dat reparaties ook op een eenvoudige manier kunnen worden geannuleerd en gewijzigd. Ook dit is vanzelfsprekend weer gekoppeld aan de planningsmodule die binnen de verschillende corporaties wordt gebruikt.

Inplannen reparaties algemene ruimten

Het gebeurt vaak bij corporaties, dat reparaties voor algemene ruimten meerdere malen worden doorgegeven. We hebben een slimme manier bedacht om dit visueel weer te geven, waarbij tevens (zoveel mogelijk) wordt voorkomen dat meerdere huurders hetzelfde verzoek doorgeven. In de gebruikerstest hebben we dit getest onder huurders. We zijn dit nu verder aan het uitwerken.

Eerste demonstratie gegeven

Vorige week maandag heeft collega Ruben een eerste demonstratie gegeven van onze vorderingen van de afgelopen periode. Dat was voor ons wel weer een spannend moment, we hebben hard gewerkt naar dat moment toe.

Tijdens Corporatieplein 2014 verzorgen collega’s Ruben en Hermen ook demonstraties, zowel van Umbrella zelf (het KCC) als van het vernieuwde huurdersportaal. Ben je benieuwd naar onze vorderingen? Kom dan vooral langs bij stand 28, we hebben naast de demo nog een leuke verrassing voor je klaarliggen 😉 Ik ben benieuwd naar je mening!

Wil je Embrace liever van binnen bekijken? 

Meer weten over dit onderwerp?

Vraag het onze specialisten!
No items found.