Opnieuw Gold Award bij de Intranet Innovation Awards

Wij zijn heel erg blij! De implementatie van ons social intranet bij SPIE-ICS is in de prijzen gevallen tijdens de Intranet Innovation Awards 2015. Het intranet van SPIE-ICS is – in de categorie social, collaboration & communication – bekroond met een Gold Award.

Wat maakt SPIE-PLUS zo bijzonder?

Op basis van kennismanagement principes van GuruScan maakt SPIE PLUS kennis in de organisatie inzichtelijk door collega’s naar elkaar te laten refereren op specifieke kennisgebieden. Via zijn persoonlijke profiel kan een medewerker onder andere contactinformatie, kennis, competenties en ervaringen delen met de rest van de organisatie. Via een persoonlijke tijdlijn kunnen gebruikers in contact treden met elkaar door vragen te stellen of kennis en informatie met elkaar te delen.

Door het creëren van een online omgeving die samenwerken stimuleert, wordt er sneller een connectie gemaakt tussen mensen, kennis en informatie. Dit sluit natuurlijk perfect aan bij het werken anno nu; werken gebaseerd op samenwerken, kennisdelen en verbinding met social media. Daarnaast zorgt SPIE-PLUS voor een stijgende omzet omdat het matchingsproces tussen vraag vanuit de markt en aanbod vanuit SPIE-ICS efficiënter verloopt.

Uiteindelijke doel: vormen van een online community

Het ultieme doel van SPIE PLUS is om ook klanten en leveranciers toegang te geven tot het intranet, zodat een online community ontstaat. Op deze manier kan SPIE-ICS de snel veranderende markt bijhouden.

Jurycommentaar

De jury prijst de innovatieve benadering van het vastleggen en delen van kennis door middel van anonieme referenties van collega’s. Daarnaast spreekt ook de implementatie van het concept in het design van het intranet de jury aan. De jury herkent de impact van deze aanpak op zowel adoptie van het platform als het detacheringsproces van de klant (SPIE-ICS).

Eén jurylid zei: ‘Collega’s elkaar laten evalueren is een uitstekende oplossing voor het vastleggen en delen van kennis in een organisatie. Het is een bekende techniek, maar ik heb het nog nooit toegepast gezien op een intranet.’

Bekijk de video met Jan Verkaik

Jan Verkaik, divisiedirecteur SPIE-ICS, over het social intranet SPIE PLUS. ‘De bedrijven die social business goed weten toe te passen zijn de winnaars van de toekomst.’

Intranet Innovation Awards 2015

De Intranet Innovation Awards worden jaarlijks uitgereikt door de gerenommeerde Australische organisatie Step Two Designs. Deze organisatie staat wereldwijd bekend om haar expertise op het gebied van intranet. Vorig jaar, in 2014, won de implementatie van ons intranet bij Accolade een Gold Award.

We ontwikkelden het platform samen met SPIE-ICS en GuruScan.

Wil je Embrace liever van binnen bekijken? 

Meer weten over dit onderwerp?

Vraag het onze specialisten!
No items found.