Intranet Accolade bij top 10 beste intranetten ter wereld

Opnieuw is de Friese woningcorporatie Accolade met haar intranet internationaal in de prijzen gevallen. Het intranet van Accolade, ontwikkeld door de Gronings/Friese bedrijven Embrace SBS en Umbrella, behoort tot de 10 beste intranetten ter wereld. De prijs is toegekend door de Nielsen Norman Group, gevestigd in het Amerikaanse Silicon Valley, die de prijs voor de 15e keer in haar historie uitreikt.

Jurycommentaar van Jacob Nielsen

Jacob Nielsen, directeur van de Nielsen Norman Group, is ‘s werelds meest bekende usability(gebruiksgemak)-expert. Hij vindt dat het gebruiksvriendelijke intranet van Accolade gemakkelijk geïntegreerd is in het dagelijks werk. ‘De focus ligt op het effectiever en efficiënter bedienen van klanten. De medewerker heeft met het intranet toegang tot klantgegevens en kan hierdoor de klant sneller en beter van dienst zijn. Zo worden taken online beheerd en afgehandeld. Ook kent het intranet van Accolade een social aspect. Het delen van informatie, ontwikkelingen en kennis gaat gemakkelijk en snel”, zegt Jakob Nielsen.

Tweede keer dat dit intranet internationaal in de prijzen valt

In september ontving Accolade al een Intranet Innovation Award uit handen van de gerenommeerde Australische organisatie Step Two Designs. Deze organisatie staat wereldwijd bekend om haar expertise op het gebied van intranet. De Intranet Innovation awards belonen nieuwe ideeën en innovaties voor intranetoplossingen.

Opnieuw trots

Rein Swart, directeur-bestuurder van Accolade, is weer trots op deze internationale erkenning. ‘Dit beloont ons ondernemerschap. Het intranet past bij onze ambities en onze nieuwe manier van bewuster werken. Flexibiliteit, online ontmoeting en kennisdeling zijn kenmerken die aangeven dat ons intranet meer is dan een systeem.’ Swart voegt daar aan toe; ‘Het is ook echt een platform waardoor onze medewerkers sneller en beter hun werk kunnen doen. Hierdoor kunnen we onze klanten een betere service geven. En dat is voor wie het doen en voor wie we ons willen blijven ontwikkelen.’

Wil je Embrace liever van binnen bekijken? 

Meer weten over dit onderwerp?

Vraag het onze specialisten!
No items found.