Alles weten over het social intranet van Gemeente Zeist? Kom naar Hét Nationaal Intranet Symposium

Hét Nationaal Intranetsymposium dat op 19 november 2015 in Amersfoort wordt gehouden is een must voor iedereen die zich bezighoudt met sociaal intranet of de aanschaf van een sociaal intranet overweegt. Sjoukje Stuurman, communicatieadviseur bij gemeente Zeist, zal tijdens Het Nationaal Intranet Symposium alles vertellen over hun social intranet.

Over de spreker
Sjoukje Stuurman is communicatieadviseur bij de gemeente Zeist. Ze is projectleider social intranet van het platform dat in november 2014 live ging. De gemeente telt zo’n 400 medewerkers en werkt sinds twee jaar volledig volgens de principes van het nieuwe werken. Er zijn flexibele werktijden, geen vaste werkplekken en de schotten tussen de verschillende afdelingen en teams verdwijnen.

Embrace social intranet bij gemeente Zeist
Het social intranet is bij de gemeente Zeist een onmisbaar onderdeel van het nieuwe werken. Medewerkers die vroeger bij elkaar op een afdeling zaten en elkaar dagelijks zagen, vormen nu teams op intranet. Daar werken ze samen, plaatsen berichten, delen kennis en successen. Binnenkort wordt het zelfs mogelijk om met externen samen te werken in teams.

Het percentage actieve gebruikers bedraagt ongeveer 40 procent. Dat is veel in vergelijking met het intranet van de meeste andere organisaties. Het geheim van het succes? Sjoukje Stuurman: “De gebruiksvriendelijkheid. Het systeem sluit aan bij de behoefte van mijn collega’s en je hebt geen uitleg nodig – er is dan ook geen handleiding. Als je ermee aan de slag gaat, snap je direct hoe het werkt. Er is geen overload aan knoppen of een systeem met rechten voor verschillende soorten gebruikers. Het is net zo simpel als Facebook.”

Programma en aanmelden
Bekijk het complete programma van Het Nationaal Intranet Symposium. Deelname kost 225 euro (ex. btw). Nemen 3 of meer mensen van 1 organisatie deel, dan betalen zij slechts 190 euro per persoon.

Wil je Embrace liever van binnen bekijken? 

Meer weten over dit onderwerp?

Vraag het onze specialisten!
No items found.