Skip to content

Woonruimteverdeelsysteem functionaliteiten

Benieuwd hoe het woonruimteverdeelsysteem – Embrace Housing – helpt bij een snellere verhuur van woningen? Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste functionaliteiten.

Advertentiekwaliteit

Controle advertentiekwaliteit
Housing geeft bij een advertentie aan of deze kwalitatief voldoet. Hoe hoger de kwaliteit van een advertentie, hoe beter woningzoekenden kunnen inschatten of een woning bij hen past en of het aan hun eisen voldoet. Dit komt de snelle doorstroom ten goede en is daarnaast - ook in een krappe woningmarkt - wel zo klantvriendelijk.
Housing Advertentiekwaliteit
Housing verdeelmodellen voorspellen​

Verdeelmodellen voorspellen

Keuzes gebaseerd op eigen data
Kies voor het meest geschikte verdeelmodel op basis van data. Housing herkent patronen (machine learning) in de keuzes die rondom het verdelen van huurwoningen worden gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor ‘directe bemiddeling’ wanneer een woning minder gewild is.

Geprioriteerde takenlijst

Duidelijkheid voor de woonconsulent
De taken voor woonconsulenten zijn automatisch geprioriteerd. Hierdoor weten zij direct wat er als eerste moet gebeuren. Moeten er bijvoorbeeld advertenties worden gemaakt voor twee woningen, dan komt de woning met de hoogste huurprijs op plek één.
Embrace Housing Wat kan het allemaal

Snelle verhuur, minder leegstand

Automatisch aanbieden

Bij het automatisch aanbieden van woningen wordt een woning aan de eerste woningzoekende op de lijst aangeboden. Weigert deze de woning, dan zal deze automatisch aan de volgende woningzoekende op de lijst worden aangeboden. Minder handmatig werk voor de woonconsulent.

Alle bekende verdeelmodellen

Bij het verdelen van woningen zijn alle bekende verdeelmodellen beschikbaar. Afhankelijk van het soort woning, de ‘populariteit’ van de woning en resultaten uit het verleden (bestaande data) wordt een bepaald model geadviseerd. Voor iedere woning bereik je zo snel de juiste doelgroep.

Bemiddeling

Nadat er een lijst met geïnteresseerde woningzoekenden is samengesteld, heeft de woonconsulent verschillende tools voor de bemiddeling tot zijn beschikking. Hierbij kun je denken aan groepsbezichtigingen, multi-aanbieding, interessepeiling, groepsaanbieding en nog vele meer.

Meer gemak voor de woonconsulent

Zelfservice woningzoekende

De woningzoekende kan grotendeels zelf aan de slag. Hij of zij maakt een account aan. Gebaseerd op gegevens en voorkeuren van de woningzoekende krijgt hij vervolgens het woningaanbod te zien in een gepersonaliseerde interface. De meest geschikte woning staat daarbij bovenaan.

Complexenmodule

Met de complexenmodule is het mogelijk om te adverteren en reacties te verzamelen per complex of op clusterniveau. Zeer geschikt bij bijvoorbeeld een nieuwbouwproject. Hierdoor is het niet langer nodig om per woning een losse advertentie aan te maken.

Slimme correspondentie

Het is mogelijk om de correspondentie tussen woningcorporatie of -koepel en de woningzoekende te automatiseren. Berichten worden efficiënt gegenereerd. Wanneer gewenst kun je bijlagen aan het bericht toevoegen en is het mogelijk om nieuwe samenvoegvelden aan te maken.

Bemiddelen volgens de regels

Gecontroleerd reageren

Met het woonruimteverdeelsysteem van Embrace Housing kunnen alleen woningzoekenden reageren die recht hebben op en in aanmerking komen voor een bepaalde woning. Dit allemaal volgens de geldende wet- en regelgeving.

Eerlijk verhuren

Bovenaan de lijst met woningzoekenden komt de kandidaat te staan die het meeste recht heeft op de woning. Hierbij wordt o.a. rekening gehouden met inschrijftijd, medische urgentie en herhuisvestingsurgentie. Uitgesloten woningzoekenden worden niet meegenomen.

De kracht van Embrace Housing zelf ervaren?

Vraag vrijblijvend een demo aan