Waar komen we vandaan? Een duikje in onze geschiedenis!

We zijn gestart als vier bedrijven (Malengo, Qvision, Embrace & Umbrella) met drie succesvolle producten. We geloven dat we samen meer kunnen zijn dan de som der delen. Dus we hebben ons gestort op de vraag: “hoe smeed je vier dynamische softwareclubs tot één volwassen en professioneel IT-bedrijf mét flinke groeiambities?”. Het antwoord hebben we gevonden, maar om onze op handen zijnde transformatie in perspectief te plaatsen, nemen we een kijkje in onze geschiedenis.

Ons verhaal begint in 1989, toen twee Philips-medewerkers het Eindhovense bedrijf verlieten. De daar ontwikkelde technologie om beelden weer te geven op computers mochten ze meenemen – dat kon toen nog gewoon. Het duurde niet lang voordat de twee in Eindhoven het bedrijf Qvision oprichtten.

In augustus 1996 begon in Enschede een kleine groep ondernemers het bedrijf @lantis. Hun eerste klant was de faculteit Bedrijfskunde van de Universiteit Twente, voor hen bouwde @lantis wat we tegenwoordig een CMS noemen. Omstreeks 1998 verhuisde het bedrijf naar Sneek. Dit had alles te maken met de enorme hoeveelheid werk die het kreeg van haar grootste klant, de Rabobank. Rond de millenniumwisseling fuseerde @tlantis met Digital Emotions uit Leeuwarden; samen gingen ze in Sneek verder als Vincis.

In het Groningse Vlagtwedde werd rond diezelfde tijd Aqtion opgericht, een klein webbureau. Jaren later, op Valentijnsdag 2012, vonden Vincis en Aqtion elkaar. En zoals dat gaat met twee geliefden in een harmonieuze relatie: ze werden samen één. Onder de naam Malengo gingen ze met frisse moed de toekomst in. Malengo behoorde al snel tot de grootste internetbureaus van het noorden.

In 2013 bevalt Malengo (na een onbevlekte ontvangenis) van een tweeling: Umbrella en Embrace. Beide krijgen hun eigen team. In de jaren die volgen wint Malengo met haar beide kinderen verschillende awards: twee Intranet Innovation Awards, drie keer een plek de Deloitte Fast 50, drie keer de FD Gazellen – genoeg, we gaan hier niet zitten opscheppen.

Ondertussen, in het zuiden, was ook Qvision goed aan het groeien. Zo bouwde de club uit Eindhoven in 2012 de eerste mobiele website voor woningzoekenden van Nederland en breidde ze haar portfolio uit met een short stay-oplossing. In 2015 mocht Qvision het grootste samenwerkingsverband op het gebied van woonruimtebemiddeling van Nederland toevoegen aan haar klanten.

In 2018 is de cirkel rond. Qvision wordt liefdevol verwelkomd in het gezin van Umbrella, Malengo en Embrace – de U/ME-familie. Het kleine bedrijfje, ooit gestart op een zolderkamer in het Groningse Vlagtwedde, is zo uitgegroeid tot een organisatie met ruim 150 collega’s door het hele land en ver daarbuiten. Van Zeeland tot Friesland, van Sofia tot Novi Sad.

In een periode van dertig jaar kwamen er heel wat verschillende bedrijfsnamen langs – je las het zelf al. Het maakte het er niet altijd overzichtelijker op, ook voor onszelf niet. Wat is het verschil tussen Embrace en Umbrella? En hoe zit het nou precies met Qvision? Zijn het aparte producten of zijn het ook verschillende bedrijven?

Het zou pas echt makkelijk zijn als er gewoon één naam was. Daarom is het tijd voor een nieuw avontuur. We gaan samen verder als één bedrijf, met één naam.

Op maandag 1 juli maken we onze nieuwe naam bekend én laten we je onze nieuwe branding zien. Ben je benieuwd? Je hoeft het niet te missen, want we maken er een klein feestje van!

Samen zijn we beter.

Wil je Embrace liever van binnen bekijken? 

Meer weten over dit onderwerp?

Vraag het onze specialisten!
No items found.