Embrace Workspace in gerenommeerd ClearBox rapport

Embrace Workspace is door Brits consultancybureau ClearBox Consulting, expert op het gebied van social intranet en de digitale werkplek, uitgebreid onderzocht en uitgelicht.

In het rapport Independent Intranets: The buyer’s guide to ready-made platforms wordt Embrace samen met 22 andere toonaangevende intranet-aanbieders – waaronder het Canadese ThoughtFarmer, Engelse Unily en Colibo uit Denemarken – beoordeeld op onder andere gebruiksvriendelijkheid, sociale interactie, vindbaarheid van informatie en integraties met bijvoorbeeld Microsoft 365.

Het rapport helpt verantwoordelijken voor de digitale werkplek, intranet managers en IT professionals om de markt te evalueren, producten af te wegen tegen de nodige vereisten en een shortlist te maken van mogelijke intranet producten. Iedere oplossing wordt door minimaal 3 mensen beoordeeld. Voor de totstandkoming van het rapport zijn honderden uren aan onderzoek geïnvesteerd.

In het rapport wordt een aantal oplossingen uitgebreid (in-depth review) en een aantal kort (product overviews) uitgelicht. Wij zijn dan ook apentrots dat de keuze is gemaakt om Embrace als enige Nederlandse oplossing uitgebreid te beoordelen.

In Nederland is Clearbox Consulting vooral bekend door de keynotes van intranetspecialist Sam Marshall (CEO) op onder andere Congres Intranet & Digital Workplace.

“Our view in one tweet: Embrace Workspace offers flexible ways to present and interact with information trough a well-designed user-friendly interface.”

Grootste voordelen

ClearBox noemt Embrace makkelijk en leuk om te gebruiken, zowel voor eindgebruikers als voor beheerders. Daarnaast wordt de mate van persoonlijkheid gewaardeerd: zowel in de klantspecifieke designs, als de vele mogelijkheden tot configuratie om zodoende passend te zijn voor elke organisatie.

De functionaliteiten worden als waardeverhogend gezien, zeker voor organisaties die samenwerking en sociale interactie tussen collega’s willen stimuleren. Het mooiste compliment vinden wij de volgende prachtige Engelse volzin: “Embrace demonstrates a comprehensive and leading understanding of user centred design.”.

Al onze software ontwikkelen wij met de eindgebruiker centraal – dat dit vervolgens ook erkend wordt door de experts van ClearBox maakt ons natuurlijk extra blij.

Verbeterpunten

Uiteraard was niet alles perfect: zo vond ClearBox het jammer dat de integraties van Embrace zich voornamelijk beperken tot koppelingen relevant in Nederland. Denk aan integraties specifiek gericht op de Nederlandse zorg (Vilans, Zenya) of overheid (MY-LEX, TOPdesk). Daarnaast werd er aangegeven rekening te houden met het feit dat alle data in Nederland gehost wordt.

Gebruikerservaring en visuele aantrekkingskracht

ClearBox looft de goed uitgedachte interface met snelle en duidelijke menu’s, handige zijbalk en mooi weergegeven profielen, notificaties en zoekfunctie. Pagina’s zijn mooi vormgegeven en elke gebruiker heeft zijn eigen persoonlijke startpagina met zelf te kiezen widgets, relevant nieuws en persoonlijke tijdlijn. ClearBox was impressed over de mate van flexibiliteit in design, configuratie en mogelijkheden voor omgevingsbeheerders. Ook de lay-out van de mobiele Embrace App werd gewaardeerd.

Nieuws en contentbeheer

ClearBox gaf aan onder de indruk te zijn van het gemak waarmee het nieuws op verschillende manieren (templates) weergegeven kan worden in Embrace. De mogelijkheid om widgets – met bijvoorbeeld documenten, relevante personen of linkjes – aan nieuwsberichten en themapagina’s toe te voegen werd gezien als een uniek voordeel. Ook het Content Management Systeem werd als zeer gebruiksvriendelijk (en zéér uitgebreid) ervaren.

“Embrace demonstrates a comprehensive and leading understanding of user centred design.”

Sociale interactie en samenwerken

Sociale interactie en samenwerken wordt in Embrace gestimuleerd middels de tijdlijn en groepen. Hier kunnen medewerkers updates delen en vragen stellen. ClearBox ervaart deze functionaliteiten als gebruiksvriendelijk en waardeverhogend, zeker voor organisaties die samenwerking, interne verbondenheid en sociale interactie tussen collega’s willen stimuleren.

Informatie vinden

De zoekmachine van Embrace werd ervaren als goed vormgegeven, functioneel en gebruiksvriendelijk. Voorgestelde resultaten en het gemak waarmee diverse filters toe te passen zijn resulteerde in het snel vinden van informatie. Ook het smoelenboek, waarbij razendsnel de belangrijkste informatie van collega’s gevonden kan worden, viel in de smaak. Tot slot werd de manier waarop statische informatie gepresenteerd kan worden, bijvoorbeeld in een kennisbank (A-Z), als zeer positief en intuïtief ervaren.

Independent Intranets: The buyer’s guide to ready-made platforms

Clearbox belooft met dit rapport tijd te besparen in de zoektocht naar een geschikte leverancier en eerlijke, transparante scores toe te kennen door honderden uren aan onderzoek op een overzichtelijke manier aan te bieden. Benieuwd naar de rest? Het volledige rapport is op de website van Clearbox aan te schaffen. Het rapport bestaat uit reviews van de 23 meest toonaangevende onafhankelijke intranetoplossingen. 16 Hiervan zijn uitgebreid beoordeeld. Deze in-depth review bestaat uit ongeveer twintig pagina’s, screenshots, beoordelingen van onafhankelijke experts en meer.

Waarom wij hier zo blij mee zijn en de kracht van (internationale) partners

Embrace krijgt de laatste tijd steeds meer aandacht buiten de landsgrenzen. Met behulp van onze (internationale) partners maken wij steeds vaker organisaties buiten Nederland blij met onze software. Bijvoorbeeld in Duitsland, België of Engeland. Voor meer informatie over Embrace en haar internationale partners, klik hier.

Wil je Embrace liever van binnen bekijken? 

Meer weten over dit onderwerp?

Vraag het onze specialisten!
No items found.