Hèt Nationaal Intranetsymposium Online van De Walvis

Datum
30/11/23
Tijd
12:20-16:35
Locatie

Online

Op 30 november 2023 is het intranetsymposium online. Een informeel en praktijkgericht event over de laatste ontwikkelingen op gebied van intranet en de digitale werkplek. Met presentaties en workshops over o.a. het intranet van twee zorginstellingen, persona’s, de invloed van Artificial Intelligence op interne communicatie, en het intranet van Randstad.

Ook Embrace doet weer mee met de presentaties en interactieve sessies over de laatste ontwikkelingen op gebied van intranet, de digitale werkplek en hybride werken. Zo vertelt Hans Volbeda van gemeente Montferland over hoe het sociaal intranet bij hen een centrale rol heeft gekregen bij het hybride werken.

Hoe het sociaal intranet een centrale rol heeft gekregen bij het hybride werken van gemeente Montferland

Begin dit jaar hebben de ambtenaren van gemeente Montferland een laptop ontvangen. Deze computer is beveiligd en ondersteunt medewerkers bij het hybride werken. Hans Volbeda, senior automatisering en functioneel applicatiebeheer: “Iedereen heeft nu dezelfde digitale werkplek die je vanaf het intranet kunt opstarten. Vanaf het intranet zijn er koppelingen naar verschillende applicaties van onder andere Microsoft 365, zoals Outlook en Teams.”

Volgens Hans werkt het allemaal eenvoudig en is het overzichtelijk. “Als je inlogt op het intranet zie je rechtsboven een widget (een klein programma) met Outlook-mail en de Outlook-agenda. Daaronder zie je applicaties voor bijvoorbeeld sociale zaken. Daarnaast is het smoelenboek. Als je met de muis over de foto gaat, zie je de agenda van diegene. Dat is voor bijvoorbeeld de receptionistes heel handig.”

Ook de andere medewerkers zijn tevreden over de nieuwe digitale werkplek, aldus Hans. “Het intranet is dé plek geworden waar je heen gaat om je werk te doen.”

Lees ook “Zo zorgt de Liquit-integratie van Embrace voor meer werkgemak“, waarin Hans vertelt over deze keuze en de aanpak.

Organisatie

Het symposium wordt georganiseerd door communicatiebureau De Walvis. Dit bureau organiseert events over intranet en de digitale werkplek en is volledig onafhankelijk.