De Walvis & Nationaal Congres Online Verbinding Teams live event

Datum
23/5/23
Tijd
12:20-17:20
Locatie

Online

Hoe zet je digitale middelen in om medewerkers tijdens hun employee journey te ondersteunen? Denk aan een sociaal intranet, digitale werkplek of online tools voor bijvoorbeeld onboarding. Hierbij draait het niet om de technologie op zich. Het gaat erom dat de technologische mogelijkheden aansluiten bij de medewerkers. We moeten daarom meer aandacht besteden aan de zachte kant en HR. Hoe zorgen we ervoor dat mensen blij zijn in hun werk en bij de organisatie willen blijven? Daar draait het om bij dit online congres 23 mei 2023.

Namens Embrace vertelt de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland (RVO) over hun social intranet. Wil je het social intranet van Embrace zelf ervaren? Loop dan langs bij onze stand voor een gratis demo.

Sociaal intranet bouwt bruggen tussen vestigingen van de RVO

Om 13:35 vertelt functioneel beheerder Karel Urbach over hoe de RVO succesvol locatie-overstijgend samenwerkt dankzij hun social intranet.

Het sociaal intranet van de RVO zorgt voor verbinding. Dat zegt Karel Urbach, functioneel beheerder van vier communityplatforms. “Onze organisatie telt ruim zesduizend medewerkers verspreid over vijf vestigingen in heel Nederland. We hebben veel overleg met elkaar. Als we bijvoorbeeld een nieuw regelingsproces moeten inrichten, dan gebruiken we daar ook het intranet voor. Vroeger mailden we of we zagen elkaar in levenden lijve. Er waren mensen die bijna dagelijks van Assen naar Den Haag reden. Dat doen ze nu hooguit één keer per week.”

Op het sociaal intranet zijn verschillende themagroepen voor het delen van kennis. Karel geeft twee voorbeelden: een groep over het kwaliteitsprogramma en een groep over innovatie. “Mensen voeren discussies en helpen elkaar. Neem de groep over innovatie. Daar zijn vooral de medewerkers in Utrecht en Den Haag mee bezig. Ik werk in Assen en kan nu meedenken. Zo worden er bruggen gebouwd dankzij het intranet.”

Niet alleen is Karel positief over de sociale mogelijkheden, ook over de technische mogelijkheden is hij dik tevreden. “Bij het oude intranet was de homepage voor iedereen hetzelfde. Nu kunnen medewerkers de voorpagina aanpassen. Zo kunnen ze zelf widgets toevoegen. Dat zijn kleine programma’s met een specifieke functie zoals het weerbericht of een kalender. Ook is de zoekfunctie veel uitgebreider en is het platform betrouwbaar en super stabiel.”

“Ik werk in Assen en kan nu meedenken met medewerkers in Utrecht en Den Haag over innovatie. Zo worden er bruggen gebouwd dankzij het intranet .”

Karel Urbach, functioneel beheerder RVO

Over de spreker

Karel Urbach is functioneel beheerder van vier communityplatforms bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit is een uitvoeringsorganisatie van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Landbouw. De RVO helpt ondernemers onder andere bij internationaal ondernemen, octrooien en het aanvragen van subsidies.

Over De Walvis – Nationaal Congres Online Verbinding

Het Nationaal Congres Online verbinding wordt georganiseerd door Communicatiebureau De Walvis. Sinds 2013 heeft dit bureau al 30 bijeenkomsten georganiseerd over intranet en de digitale werklplek.

Sinds 2020 zijn alle events online. Een voorbeeld is Hét Nationaal Intranetsymposium dat zo’n 120 deelnemers trok. De Walvis is onafhankelijk en niet gelieerd aan een softwareleverancier.

Het Nationaal Congres Online verbinding is uitermate geschikt voor professionals die betrokken zijn bij het intranet, de digitale werkplek of andere vormen van online verbinding. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om communicatieadviseurs, HR-managers en IT’ers.

Zes redenen om erbij te zijn

✅ Praktijkgericht en actueel
✅ Eerlijke verhalen
✅ Veel keuzemogelijkheden
✅ Laatste trends
✅ Compact programma
✅ Geen doorverkoop van persoonsgegevens

Aanmelden

Kosten: 125 euro per persoon. Goed om te weten: je gegevens worden niet doorgespeeld aan sponsors of andere partijen. Deze organisaties gaan je dus niet ongevraagd mailen of bellen.

Extra korting bij meerdere deelnemers
Kom je met meerdere personen van één organisatie? Dan betalen de tweede tot en met vijfde deelnemer slechts 95 euro per persoon.

Bovenstaande bedragen zijn ex. btw.