Skip to content

Sociaal intranet functionaliteiten

Benieuwd hoe het social intranet – Embrace Social – medewerkers ondersteunt bij het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden? Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste functionaliteiten.

De start van jouw werkdag

Persoonlijke startpagina
Op de startpagina begin je jouw werkdag. De tijdlijn toont alle berichten van jou of van je collega’s. Met diverse widgets maak je je startpagina compleet en creëer je een eigen digitaal werkplekportaal.
Embrace-Social-Wat-kan-het-allemaal-02

Samenwerken in groepen

Overleg, deel en bewerk
Samenwerken op Embrace gebeurt voornamelijk in gropen. Hierbij kun je denken aan groepen voor afdelingen, voor specifieke projecten of met een sociaal karakter. Laat ook mensen van buiten de organisatie hieraan deelnemen door gastgebruikers uit te nodigen.

Altijd en overal toegankelijk

De Embrace-app
Met de Embrace-app heb je altijd en overal toegang tot Social. Waar je ook bent, je kunt altijd samenwerken met collega’s, bestanden raadplegen en kennis delen.

One-stop-shop

Microsoft 365

Met de Microsoft 365-integratie maak je van Social één plek waar je alle voor jou relevante Office-documenten, afspraken, e-mails, Teams-gesprekken en profielen terugvindt.  

Digitaal werkplekportaal

Doordat Embrace Social als een digitaal werkplekportaal fungeert, heb je na één keer inloggen (SSO) direct toegang tot collega’s, groepen, documenten en al jouw werkapplicaties.   

Vele integraties

Het is mogelijk om tal van integraties aan Social toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan TOPdesk, MY-LEXZenya en nog vele meer. Zo kunnen deze applicaties direct binnen het intranet gebruikt worden. 

Nu wordt het persoonlijk

Persoonlijke tijdlijn

De persoonlijke tijdlijn toont relevante berichten die door jou en door jouw collega’s zijn gepost. Dit kunnen berichten zijn gericht aan de gehele organisatie, maar ook berichten in groepen waar jij lid van bent.

Dashboard

De startpagina kun je naar voorkeur inrichten met widgets. Een widget is een mini-applicatie met een beperkte functionaliteit die je snel toegang geeft tot belangrijke informatie. Het social intranet van Embrace biedt gebruikers meer dan 25 applicaties om het dashboard nog persoonlijker te maken.

Profiel

Zorg voor een goed gevuld profiel. Zo weten collega’s precies wie je bent en wat je kunt. Bovendien ben je zo vindbaar op bepaalde trefwoorden via de Embrace-zoekfunctie.

Altijd op de hoogte

Nieuws

Al het organisatienieuws vind je op een centrale plek. Bepaal als organisatie zelf hoe prominent en waar het ‘nieuwsblok’ getoond wordt. Gebruikers kunnen zelf instellen voor welk (organisatie-) nieuws zij zich aan- of afmelden. Dit gebeurt aan de hand van tags en nieuwsfilters.

Weten en regelen

Het weten- en regelen-gedeelte is een overzicht van verschillende thema’s en onderwerpen die voor de organisatie belangrijk is. Medewerkers klikken dankzij de logische structuur (kruimelpad) of A tot Z-overzicht snel naar de juiste informatie.

Agenda

De agenda vind je terug op de persoonlijke startpagina. Het biedt een overzichtelijk lijstje van aankomende evenementen. De agenda-items voeg je toe via het contentsysteem. De evenementen-module biedt nog meer mogelijkheden: zo kun je instellen hoeveel mensen er kunnen meedoen, reservelijsten instellen, monitoren en actief informatie delen met de deelnemers.

Samenvattingen

Ontvang wekelijks (of dagelijks) een e-mail met een samenvatting van gemiste discussies, van chats, van taken en een top 3 van de meest populaire berichten. Zo ben je altijd op de hoogte.

Social Analytics

Ben je als beheerder benieuwd hoe het intranet gebruikt wordt? Daar kun je achter komen dankzij de Social Analytics-functie. Hiermee zie je meteen welke functies populair zijn en voor welke er nog ruimte voor verbetering is. Verbind ook Google Analytics, Matomo en PowerBI.

Samenwerk je beter

Documenten

Binnen deze groepen is het mogelijk om documenten en bestanden te uploaden. Op die manier heeft iedereen in de groep toegang tot de meest recente versie van een bepaald document en open je het gelijk in Word of Word Online. Raadpleeg het bestand in Embrace door middel van de handige previewer.

Pages en versiebeheer

Binnen groepen is het mogelijk om een ‘page’ aan te maken. Ook binnen zo’n page kun je eenvoudig met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld aan een presentatie. Met de WYSIWYG-editor zie je gelijk hoe het eruit komt te zien en dankzij versiebeheer zie je snel wie er welke aanpassingen heeft gedaan.

Planner

Met behulp van de ‘planner’ – ook weer onderdeel van een ‘groep’ – kun je voor alle groepsleden afspraken inplannen, taken aanmaken of bepaalde mijlpalen vastleggen.

Zoeken = vinden​

Zoeken

Binnen Embrace zoek en vind je eenvoudig informatie, berichten, collega’s en documenten. Ook documenten met een bepaalde zoekterm in de titel of in de tekst worden gevonden.

Smoelenboek

Je moet natuurlijk wel weten wie wie is op het intranet. Met het smoelenboek vind je snel de collega die je zoekt. Zoek onder andere op naam, functie, telefoonnummer en kennis. O, en zij vinden jou net zo makkelijk.

Enterprise Search

Informatie die je gedurende de werkdag nodig hebt, is steeds meer verspreid. Met Enterprise Search doorzoek je alles vanuit één plek, vanuit je persoonlijke dashboardJe zoekt hiermee direct in achterliggende systemen, zoals Microsoft 365 (SharePoint), TOPdesk en Zenya. 

Navigatie via de zijbalk

Zijbalk

Met de zijbalk navigeer je razendsnel naar je eigen profiel, groepen waar jij lid van bent, collega’s of taken. Verder verschijnen hier notificaties als er een voor jou relevant bericht is gepost.

Notificaties

Je ontvangt notificaties wanneer ergens binnen het social intranet een voor jou relevant bericht verschijnt. Dit kunnen berichten in de feed zijn, berichten in groepen of wanneer er een nieuwsbericht wordt geplaatst.

Chatfunctie

Wil je informatie delen met een specifieke (groep) collega(‘s), of gaat het om informatie die niet voor alle groepsleden bestemd of relevant is, dan kun je gebruik maken van de chatfunctie. 

Social Task Management

Voor het delegeren van taken binnen je organisatie gebruik je Social Task Management. Hiermee kunnen collega’s taken delegeren. Ze worden op die manier zelf verantwoordelijk voor het oppakken, bewaken en oplossen van die taken.

Telefoongids

Breng naast personen ook organisaties, locaties en afdelingen in kaart. In de telefoongids is het mogelijk om informatie zoals een adres, telefoonnummer, e-mailadres en een beschrijving te plaatsen. 

Applicaties

Via de zijbalk is het mogelijk om diverse applicaties te openen. Zo heb je direct vanuit je persoonlijke startpagina, met één klik, toegang tot de applicaties die je voor je werk nodig hebt. 

Altijd toegankelijk

Meertalig

Social is in meerdere talen te gebruiken. Dat moet ook wel wil je over grenzen heen met elkaar samenwerken. Wij ondersteunen de volgende talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans en Zweeds.

WCAG-richtlijnen

Social moet toegankelijk zijn voor iedereen. Door continu WCAG-audits te laten uitvoeren op ons intranet, zorgen wij ervoor dat deze aan de meest recente WCAG-richtlijnen voldoet. 

Mobiel

Doordat je Social kunt openen zowel via je computer, via een tablet of op je mobiel (bijvoorbeeld via de app) heb je altijd en overal toegang tot het social intranet. Je collega’s en documentatie zijn daardoor altijd dichtbij. 

Effectief beheer

Verschillende rechten

Wij zijn voor gelijke rechten, maar niet binnen het intranet. Verschillende groepen gebruikers hebben in Social verschillende rechten. De omgevingsbeheerder of community manager de meeste, gastgebruikers, de minste.

De kracht van Embrace Social zelf ervaren?

Vraag vrijblijvend een demo aan