Skip to content

Een persoonlijk dashboard voor je volledige werkdag

Na één keer inloggen direct toegang tot collega’s, groepen, documenten en al jouw applicaties.
SSO

Dankzij single sign-on hoef je slechts één keer in te loggen om veilig toegang te krijgen tot alle applicaties

Enterprise Search

Een zoekfunctie die direct alle gekoppelde applicaties doorzoekt

Persoonlijk dashboard

Een zelf vorm te geven startpagina. Direct toegang tot al je applicaties.

Het startpunt van je werkdag

Maak van Embrace Social een startpagina waarvoor je maar één keer hoeft in te loggen (SSO). Een persoonlijk dashboard die toegang biedt tot organisatienieuws, tot documentatie, tot contact met (directe) collega’s en tot al jouw applicaties: portaal digitale werkplek.

Digitaal werkplekportaal

Intranet > social intranet > digitale werkplek

Het intranet heeft zich ontwikkeld van een statisch, top-down georganiseerd platform, naar een meer sociaal intranet. Binnen het social intranet is er een grote rol weggelegd voor de eindgebruikers. Binnen groepen en via de newsfeed kunnen zij vragen stellen, samenwerken en documenten delen. De volgende logische stap is de stap naar een digitaal werkplekportaal. Wij leggen je graag uit waarom.  

Optelsom van beloftes

Het digitale werkplekportaal van Embrace is de optelsom van een aantal beloftes. Samen vormen deze beloftes het portaal naar de digitale werkplek. Dé plek waar je organisatienieuws en -informatie deelt, waar interactie en samenwerking gestimuleerd wordt en waarbinnen je toegang hebt tot alle applicaties.  

Betrokken medewerkers als sleutel naar succes

Door het intranet te veranderen naar een digitaal werkplekportaal, vergroot je de betrokkenheid van de medewerkers op het platform. Een levendig platform is dé methode om van het social intranet een succes te maken. Met zo’n actief platform zorg je ervoor dat jouw organisatienieuws ook daadwerkelijk gelezen wordt en stimuleer je tegelijkertijd de online samenwerking. 

Hoe pak je dit nu aan?
Digitaal werkplekportaal als strategische keuze

Om het digitaal werkplekportaal daadwerkelijk de startplek voor je medewerkers te maken, moet het portaal een centrale positie binnen de organisatie krijgenHet is namelijk de digitale kern van de organisatie waarbij naast de afdeling communicatie, ook HR en IT gemoeid zijn. Verder is het belangrijk dat het voor de medewerkers duidelijk is dat zij alle digitale benodigdheden voor hun werk in dit portaal kunnen vinden. De transformatie van een social intranet naar een digitaal werkplekportaal is daarom een bedrijfsbrede en strategische keuze.  

De functionaliteiten van Social

Onderstaande functionaliteiten maken van je (bestaande) social intranet een digitaal werkplekportaal. Benieuwd naar de functionaliteiten van het social intranet? Bekijk ze hier.

SSO en alle applicaties
Welke extra technische mogelijkheden biedt het digitaal werkplekportaal?

Het grote voordeel van single sign-on is dat je slechts één keer hoeft in te loggen in Embrace Social. Vervolgens heb je toegang tot het social intranet én tot alle applicaties die je nodig hebt voor het uitvoeren van jouw werk. Het maakt hierbij niet uit of deze applicaties in de ‘cloud’ staan, op het werk-netwerk of op jouw computer. Met Liquit start je deze applicaties met één klik vanuit je persoonlijk startpagina.

Klantcase ZuidOostZorg

Lees hoe ZuidOostZorg met behulp van Liquit de stap heeft gezet naar een digitaal werkplekportaal. 

Enterprise Search

De informatie die je gedurende de werkdag nodig hebt, is steeds meer verspreid. Het kan zich bevinden binnen het intranet, in documenten of ergens in één van de applicaties. Het zoeken, maar vooral het vinden is een flinke uitdaging. Met Enterprise Search doorzoek je alles vanuit één plek, vanuit je persoonlijke dashboard. Ook informatie uit applicaties, zoals TOPdesk, MY-LEX (overheid), iProva en Vilans (zorg) wordt hier getoond.

Persoonlijk dashboard

Met de ontwikkeling van een social intranet naar een digitaal werkplekportaal dient Embrace Social als een persoonlijk dashboard. Voor medewerkers is het daarmee hét startpunt van de dag. Via dit dashboard hebben zij snel toegang tot de applicaties die zij voor hun werk nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Microsoft 365-applicaties (documenten, e-mail en agenda) en TOPdesk. De manier waarop deze persoonlijke startpagina gepresenteerd wordt, is door de medewerker naar eigen voorkeur in te richten.

Microsoft 365

Embrace met Microsoft 365-integratie helpt organisaties die een moderne digitale werkomgeving willen inrichten. Door één gebruiksvriendelijk social werkplekportaal te bieden, verminderen we de complexiteit en verhogen we de acceptatie door medewerkers. Medewerkers kunnen binnen Embrace Social direct aan de slag met het bewerken en samenwerken in al hun Office-documenten. Daarnaast zijn ze altijd op de hoogte van hun afspraken en e-mails. Lees meer over de mogelijkheden met Microsoft 365 en Embrace.

De techniek achter Microsoft 365 en Embrace

Benieuwd naar de techniek achter de Microsoft 365-integratie? 

Microsoft 365 Brochure

Benieuwd hoe je met behulp van de Microsoft 365-integratie in Embrace de stap zet naar een overzichtelijk, digitaal werkplekportaal? Download dan nu de brochure.

Veel mensen ervaren Microsoft 365 als een oerwoud aan applicaties die allemaal verschillend werken. In Embrace blijf je binnen dezelfde intuïtieve omgeving werken, zonder allemaal verschillende vensters te moeten openen. Met onze Microsoft 365-integratie maken we de cloud-based apps van Microsoft nog toegankelijker.

Download de Microsoft 365 brochure

Meer weten?

Onze accountmanagers vertellen je graag meer over de mogelijkheden en eventuele implementatie. 

Ingrid Vrieling November 2023
Ingrid Vrieling
Accountmanager
Rutger de Vries Januari 2024 (1)
Rutger De Vries
Accountmanager

Een digitale werkplek (ook wel: digitale werkomgeving) is een online platform dat in feite de digitale versie van je kantoor is. Je vindt hier alle functionaliteiten terug om je werkzaamheden te kunnen verrichten, zoals je bestanden. Ook kom je er gemakkelijk in contact met je collega’s, wat samenwerken, uitwisselen van ideeën en kennisdelen bevordert. Alles wat je nodig hebt om je werk zo goed mogelijk te doen komt hier bij elkaar. En het mooiste is: je hebt altijd en overal toegang omdat je in de cloud werkt.

Dankzij een digitale werkplek (ook wel: digitale werkomgeving) kun je gemakkelijker samenwerken, kennis en ideeën uitwisselen en belangrijke informatie vinden. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook ergernis. Daardoor werk je een stuk efficiënter, wat weer goed is voor je productiviteit. Daarnaast geeft het je meer flexibiliteit, omdat je waar en wanneer dan ook je werk kunt doen. Een digitale werkplek bevordert dan ook zowel je zelfredzaamheid als verbondenheid met collega’s. Hier is niet alleen je organisatie bij gebaat, maar jijzelf ook.